ångkokta päron

  • Kopiera länken till urklipp
ångkokta päron main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
15 Minuter
Tillagningstid
10 Minuter
Portioner
6 personer
Letar du efter en ovanlig efterrätt? Ångkokta kinesiska päron är en god efterrätt som är enkel att tilllaga och som låter dig avsluta varje måltid med en exotisk touch.
ångkokta päron ingredients
Glutenfri
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Wiliamspäron 6
  • Rödvin 1 glas
  • Vitt vin 1 glas
  • Strimlat citronskal 1
  • Florsocker 25 g

Steg

1. Skala päronen men lämna några skalstrimlor till att dekorera med.
2. Lägg päronen på ånggallret (sätt in) Strö florsocker och rivet citronskal över päronen. Häll på båda glasen vin.
3. Täck och tillaga i mikrovågsugnen i endast 6-10 minuter. Observera: tiden det tar att ångkoka päronen beror på hur mogna päronen är.
4. Placera päronen på ett serveringsfat och häll över några skedar vinsås.
5. Pudra med mer florsocker (efter behag) och dekorera med skalet.