Äppelpaj är en klassisk dessert som kombinerar sötman från äpplena med en krispig och smulig mördeg. Perfekt som avslutning på en måltid, som mellanmål eller när man ska fira något. Äppelpajen är alltid en garanterat lyckad efterrätt.
Ingredienser
- Mjöl 200 g
- Socker 100 g
- Ägg 1 helt
- Bakpulver ½ portonspåse
- Smör 60 g
- Salt en nypa
- Mjölk En skvätt
- Matlagningsäpplen 3
Steg
1.
Strö försiktg ut mjölet på ett bakbord. Tillsätt ägg, smör, socker, bakpulver och en nypa salt. Rör ihop alltihop och tillsätt en skvätt mjölk så att ingredienserna blandas ordentligt. Fortsätt röra tills du har en slät smet.
2.
Skala äpplena och skär dem i tunna skivor.
3.
Smörj och ströa crisp®-tallriken. Häll smeten i crisp®-tallriken och tillsätt äpplena. Börja vid kanten och arbeta dig inåt mot mitten. Strö över socker och laga i 9-10 minuter genom att använda crisp®-funktionen.