Äppelrosor med smördeg

  • Kopiera länken till urklipp
Äppelrosor med smördeg main image
Förmåga
Medium
Förberedelse
30 Minuter
Tillagningstid
45 Minuter
Portioner
6 personer
Kärlek ligger i luften – i ditt kök! Äppelrosor med smördeg är den perfekta desserten att bjuda någon du tycker om på. Whirlpools ugnar med 6TH SENSE gör det lätt att imponera i köket.
Äppelrosor med smördeg ingredients
Vegetarian
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Röda äpplen, gärna Kissabel 2 st
  • Vatten 3 dl
  • Citronsaft 1 msk
  • Smördegsplatta ca 25 x 30 cm 1 st
  • Smör mjukt 25 g
  • Socker 1 msk
  • Kanel eller vaniljsocker 2 tsk

Steg

1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt åtta muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Halvera äpplena och ta bort kärnhuset.
3. Skär halvmåneskivor, ca 2 mm tjocka.
4. Häll vatten och citronsaft i en mikrosäker skål och lägg i äppelskivorna. Kör i några minuter så att vattnet blir varmt och äppelbitarna mjuka. Häll av vattnet.
5. Ta fram smördegen och bred smör över hela plattan. Strö över socker och kanel, eller vaniljsocker.
6. Skär remsor längs med kortsidan av smördegen, ca 5 cm breda.
7. Placera äppelskivorna från mitten av remsan med skalsidan uppåt så att den sticker upp en bit utanför degkanten. Vik över deg från undersidan, rulla ihop så att det formas en ros.
8. Lägg rosorna i muffinsformarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter eller tills de känns färdiggräddade. Om rosorna mörknar i slutet av gräddningen kan du lägga på ett bakplåtspapper.
9. Låt svalna något och pudra sen med florsocker.