Apelsin- och ingefärabakade morötter med senapsdressing och riven västerbottensost

  • Kopiera länken till urklipp
Apelsin- och ingefärabakade morötter med senapsdressing och riven västerbottensost main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
25 Minuter
Tillagningstid
20 Minuter
Portioner
8 personer
Mer vegetariskt på julbordet? Denna färgsprakande rätt med bakade morötter, senapsdressing och västerbottensost är perfekt att servera på olika typer av buffér.
Apelsin- och ingefärabakade morötter med senapsdressing och riven västerbottensost ingredients
Vegetarian
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Morötter 500 g
  • Apelsin 1
  • Riven färsk ingefära 1 msk
  • Hackad persilja 2 msk
  • Olivolja och salt
  • Senapsdressing:
  • Svensk senap 2 msk
  • Äppelcidervinäger 2 tsk
  • Neutral olja 3 msk
  • Salt
  • Till servering:
  • Västerbottensost 100 g

Steg

1. Vispa ihop senap, vinäger och en nypa salt i en bunke. Tillsätt sedan oljan långsamt under vispning.
2. Sätt ugnen på 250 C varmluft.
3. Skala och skär morötterna i ca 2-centimeters bitar och lägg de i en ugnsfast form.
3. Apelsin- och ingefärabakade morötter med senapsdressing och riven västerbottensost - step3
4. Finriv det yttersta skalet från apelsinen och pressa över 2 msk saft. Ringla på lite olivolja, salta och blanda runt alltsammans.
5. Ugnsbaka morötterna 15-20 minuter tills de al dente och fått lite färg.
6. Låt de svalna något och blanda sedan ner persiljan.
4. Apelsin- och ingefärabakade morötter med senapsdressing och riven västerbottensost - step4
5. Apelsin- och ingefärabakade morötter med senapsdressing och riven västerbottensost - step5
7. Lägg upp alltsammans på ett fat och ringla över dressingen. Avsluta med att riva över osten.
7. Apelsin- och ingefärabakade morötter med senapsdressing och riven västerbottensost - step7