Aubergine- och Zucchinisås

  • Kopiera länken till urklipp
Aubergine- och Zucchinisås main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
5 Minuter
Tillagningstid
20 Minuter
Portioner
4 personer
Hemligheten bakom en god pasta, förutom att koka den "al dente", är en sås som är värd sitt namn. Den här aubergine- och zucchinisåsen, med sin rustika och hemgjorda smak, är en av dem. Den perfekta lösningen för att göra en vegetarisk och välsmakande rätt.
Aubergine- och Zucchinisås ingredients
Glutenfri
Vegansk
Allätande

Ingredienser

  • Tomatsås 300 g
  • Aubergine 1
  • Zucchini 2
  • Vitlök 1 klyfta
  • Basilika och mejram några kvistar
  • Extra virgin olivolja 3 msk
  • Salt och peppar efter smak

Steg

1. Rensa aubergine och zucchini och skär dem i tärningar.
2. Placera pannan på hällen.
3. Tillsätt oljan, vitlöksklyftan och några blad, tillsätt auberginerna och zucchini, fräs i 3-4 minuter.
4. Lägg till tomatsåsen, salt och peppar; fortsätt koka i 15 minuter.
5. Ta bort vitlöksklyftan i slutet av tillagningen och strö över basilika och mejramblad