Hemligheten bakom en god pasta, förutom att koka den "al dente", är en sås som är värd sitt namn. Den här aubergine- och zucchinisåsen, med sin rustika och hemgjorda smak, är en av dem. Den perfekta lösningen för att göra en vegetarisk och välsmakande rätt.
Ingredienser
- Tomatsås 300 g
- Aubergine 1
- Zucchini 2
- Vitlök 1 klyfta
- Basilika och mejram några kvistar
- Extra virgin olivolja 3 msk
- Salt och peppar efter smak
Steg
1.
Rensa aubergine och zucchini och skär dem i tärningar.
2.
Placera pannan på hällen.
3.
Tillsätt oljan, vitlöksklyftan och några blad, tillsätt auberginerna och zucchini, fräs i 3-4 minuter.
4.
Lägg till tomatsåsen, salt och peppar; fortsätt koka i 15 minuter.
5.
Ta bort vitlöksklyftan i slutet av tillagningen och strö över basilika och mejramblad