Auberginerullader Fyllda med Skinka, ost och Basilika

  • Kopiera länken till urklipp
Auberginerullader Fyllda med Skinka, ost och Basilika main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
8 Minuter
Tillagningstid
10 Minuter
Portioner
4 personer
Krispigt och smakrikt på utsidan, mjukt och gott inuti. Auberginerullader är en enkel rätt som imponerar med smakstrukturen: lager på lager avslöjar de nya smaker, den ena mer smakrik än den andra.
Auberginerullader Fyllda med Skinka, ost och Basilika ingredients
Allätande

Ingredienser

  • En stor aubergine 1
  • Skinka 120 g
  • Trådig ost 60 g
  • Basilika några blad
  • Ägg 2
  • Ströbröd efter smak
  • Extra virgin olivolja efter smak

Steg

1. Tvätta till att börja med auberginen, ta bort stjälken och skär i tunna skivor på längden med en mandolin, en osthyvel eller en vass kniv. (ca 8 skivor)
2. Skär sedan osten i skivor.
3. Linda osten och ett basilikablad runt en skinkskiva, gör små rullader och lägg en av dem i varje skiva aubergine.
4. Vik därefter varje fylld skiva på mitten och säkra med en eller två tandpetare.
5. Doppa först skivorna i äggsmeten, rulla dem sedan i ströbröd.
6. Slå på spisen och sätt en stor gryta på den med en generös mängd extra virgin olivolja.
7. Fritera rulladerna i ca 180 grader tills de är gyllenbruna, låt rinna av på hushållspapper och ät dem rykande varma.