Saffrans färg, fläskets rökiga smak och zucchinins fräschör blandas i en sås som är en njutning för både ögon och smaklökar. Prova med kortformad pasta, för en snabb och aptitretande förrätt.
Ingredienser
- Penne pasta 300 g
- Tärnad skinka eller bacon 80 g
- Medelstora zucchini 5
- Matlagningsgrädde 200 ml
- Timjan några kvistar
- Saffran 1 påse
- Extra virgin olivolja efter smak
- Halv schalottenlök
- Salt och peppar efter smak
Steg
1.
Ta bort spetsarna från zucchinin, tvätta och skär dem i halvmånar.
Hacka sedan schalottenlök.
2.
Slå på spisen. Placera en stor stekpanna med non-stick på den, lägg en skvätt extra jungfruolja och tillsätt schalottenlök när den är varm.
3.
Tillsätt bacon och låt koka på medelvärme i 10 minuter. Tillsätt sedan zucchinin och fortsätt koka i cirka 15 minuter. Salta och peppra efter tycke.
4.
Lös upp saffran i matlagningsgrädden och tillsätt zucchinin: värm och smaksätt med timjan.
5.
Dags att koka pastan al dente och smaksätta med såsen.