Baconsås med Saffran och Zucchini

  • Kopiera länken till urklipp
Baconsås med Saffran och Zucchini main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
5 Minuter
Tillagningstid
30 Minuter
Portioner
4 personer
Saffrans färg, fläskets rökiga smak och zucchinins fräschör blandas i en sås som är en njutning för både ögon och smaklökar. Prova med kortformad pasta, för en snabb och aptitretande förrätt.
Baconsås med Saffran och Zucchini ingredients
Allätande

Ingredienser

  • Penne pasta 300 g
  • Tärnad skinka eller bacon 80 g
  • Medelstora zucchini 5
  • Matlagningsgrädde 200 ml
  • Timjan några kvistar
  • Saffran 1 påse
  • Extra virgin olivolja efter smak
  • Halv schalottenlök
  • Salt och peppar efter smak

Steg

1. Ta bort spetsarna från zucchinin, tvätta och skär dem i halvmånar. Hacka sedan schalottenlök.
2. Slå på spisen. Placera en stor stekpanna med non-stick på den, lägg en skvätt extra jungfruolja och tillsätt schalottenlök när den är varm.
3. Tillsätt bacon och låt koka på medelvärme i 10 minuter. Tillsätt sedan zucchinin och fortsätt koka i cirka 15 minuter. Salta och peppra efter tycke.
4. Lös upp saffran i matlagningsgrädden och tillsätt zucchinin: värm och smaksätt med timjan.
5. Dags att koka pastan al dente och smaksätta med såsen.