Bayersk Tårta med Pistage och vit Choklad Toppad med Mangosås

  • Kopiera länken till urklipp
Bayersk Tårta med Pistage och vit Choklad Toppad med Mangosås main image
Förmåga
Medium
Förberedelse
10 Minuter
Tillagningstid
2 Minuter
Portioner
6 personer
En klassiker från det franska köket, i denna version med kryddiga toner av pistage och en fräsch och oväntad smak av mango. Bavarois är en pudding som är enkel att tillaga, men med en fantastisk effekt. Den perfekta desserten för att avsluta varje middag med en söt ton.
Bayersk Tårta med Pistage och vit Choklad Toppad med Mangosås ingredients
Glutenfri
Vegetarian
Allätande

Ingredienser

  • Mjölk 1/4 dl
  • Färsk grädde 2.5 dl
  • Äggulor 3
  • Socker 150 g
  • Pistagenötter, skalade 70 g
  • Gelatinblad 12 g
  • Vit choklad 30 g
  • 1 mango 300 g
  • Socker 100 g

Steg

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka pistagenötterna till pulver och riv chokladen.
2. Blanda äggulorna med sockret i en skål, tillsätt de finmalda pistagenötterna och häll i mjölken.
3. Häll blandningen i en kastrull och värm på medelvärme till 85°C under konstant omrörning.
4. Tillsätt det avrunna och urvridna gelatinet och rör om tills det är helt smält.
5. Häll beredningen i en skål och tillsätt den rivna chokladen. Låt svalna helt och tillsätt sedan den vispade grädden. Häll i individuella ramekins och kyl i minst 2 timmar.
6. Servera med mangosås.
7. Detta tillagas genom att mixa mango med socker.