Boscaiolasås

  • Kopiera länken till urklipp
Boscaiolasås main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
30 Minuter
Tillagningstid
60 Minuter
Portioner
4 personer
En bukett höstdofter med svamp, persilja, timjan och korv. Den starka smaken av Boscaiola-såsen, som gärna paras tillsammans med ett glas gott vin, återupplivar sinnena från den första förkylningen.
Boscaiolasås ingredients
Glutenfri
Allätande

Ingredienser

  • Tomatsås 500 ml
  • Torkad svamp 100 g
  • Kalvfärs 200 g
  • Korv 50 g
  • Persilja några kvistar
  • Basilika några kvistar
  • Timjan några kvistar
  • Vitlök 1 klyfta
  • Extra virgin olivolja efter smak
  • Salt och peppar efter smak

Steg

1. Blötlägg den torkade svampen i rikligt med ljummet vatten i en halvtimme, byt vattnet två gånger.
2. Slå på hällen.
3. Lägg några matskedar extra virgin olivolja i en kastrull tillsammans med vitlöken, hackad persilja, basilika och timjan.
4. Låt det puttra i tre minuter och tillsätt sedan den avrunna torkade svampen och köttfärsen.
5. Bryn i 5 minuter på hög värme, blanda med vitt vin och låt det avdunsta.
6. Tillsätt tomatsåsen, salt och peppar och fortsätt koka i ca 45 minuter.