Chocolate chip mug cake

  • Kopiera länken till urklipp
Chocolate chip mug cake main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
5 Minuter
Tillagningstid
1 Minuter
Portioner
1 personer
God och enkel dessert på 1 minut! Denna "mug cake" med härlig chokladsmak svänger du ihop på ett ögonblick i mikron – med ingredienser som ofta finns hemma.
Chocolate chip mug cake ingredients
Vegetarian
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Smör 15 g
  • Mjölk 3 msk
  • Mjöl 3 msk
  • Socker 3 msk
  • Kakao 2 msk
  • Bakpulver ½ tsk
  • Mjölkchoklad 25 g
  • Topping:
  • Vispad grädde eller vaniljglass

Steg

1. Grovhacka chokladen eller använd chokladknappar.
2. Lägg smöret i en skål och smält i mikro.
3. Tillsätt mjölk och vispa samman.
4. Blanda mjöl, socker, kakao och bakpulver. Tillsätt och vispa samman.
5. Vänd ner chokladen.
6. Häll smeten i en kopp som rymmer 3-4 dl, och mikra 1-2 min, kolla efter en minut och fortsätt tills toppen känns stum.
7. Låt svalna något, kakan kommer sjunka ihop lite.
8. Toppa med grädde eller glass.