God och enkel dessert på 1 minut! Denna "mug cake" med härlig chokladsmak svänger du ihop på ett ögonblick i mikron – med ingredienser som ofta finns hemma.
Ingredienser
- Smör 15 g
- Mjölk 3 msk
- Mjöl 3 msk
- Socker 3 msk
- Kakao 2 msk
- Bakpulver ½ tsk
- Mjölkchoklad 25 g
- Topping:
- Vispad grädde eller vaniljglass
Steg
1.
Grovhacka chokladen eller använd chokladknappar.
2.
Lägg smöret i en skål och smält i mikro.
3.
Tillsätt mjölk och vispa samman.
4.
Blanda mjöl, socker, kakao och bakpulver. Tillsätt och vispa samman.
5.
Vänd ner chokladen.
6.
Häll smeten i en kopp som rymmer 3-4 dl, och mikra 1-2 min, kolla efter en minut och fortsätt tills toppen känns stum.
7.
Låt svalna något, kakan kommer sjunka ihop lite.
8.
Toppa med grädde eller glass.