Hemgjorda påskägg är ett roligt sätt att servera en efterätt. Bara din fantasi sätter gränserna för hur du fyller och dekorerar dem. I det här receptet fyller vi äggskal i choklad med passionsfruktsmousse och toppar med passionsfrukt och choklad. Smält chokladen i mikrovågsugnen så är den klar på bara några minuter!
Ingredienser
- Choklad, mörk 200 g
- Gelatinpulver 2 tsk
- Vatten 2 msk
- Grädde 2 dl
- Sötad kondenserad mjölk (397 g) 1 burk
- Passionsfrukt, fruktkött eller osötad juice 250 g
- Passionsfrukt, färsk 2 st
Steg
1.
Finhacka chokladen eller använd chokladknappar och lägg i en mikrosäker bunke.
2.
Smält 150 g av chokladen under korta intervaller i mikro. Rör om emellanåt.
3.
Tillsätt resten av chokladen och rör tills allt smält, då blir den tempererad.
4.
Ställ silikonformen på en bricka.
5.
Pensla alla fördjupningar i formen med choklad och ställ i kylen för att stelna i tio minuter.
6.
Upprepa pensling och kylning två gånger till. Mikra chokladen kort om den behöver mjukas upp mellan penslingarna.
5.
7.
Blanda gelatin och vatten i en kopp. Mikra kort och rör om, ställ åt sidan för att svalna.
8.
Tina eventuell fryst passionsfrukt eller gröp ur färsk.
9.
Häll frukten i en mixer och mixa. Sila genom en finmaskig sil.
10.
Blanda passionsfrukt med grädde, kondenserad mjölk och gelatin. Vispa slätt.
11.
Ta fram äggskalen, lossa försiktigt ur formen och jämna eventuellt till kanterna med en varm kniv. Sätt tillbaka äggskalen i formen.
12.
Fördela moussen i skalen och ställ i kylen för att stelna, minst 3 timmar.
11.
13.
Lyft ur äggen och toppa med färsk passionsfrukt och chokladägg.