Chokladbräck

  • Kopiera länken till urklipp
Chokladbräck main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
10 Minuter
Tillagningstid
10 Minuter
Portioner
8 personer
Gör julgodiset i mikron! Chokladbräck är ett enkelt godis som kan varieras i det oändliga. Vi använde både mörk och vit choklad och toppade med torkade aprikoser, hasselnötter och mandel.
Chokladbräck ingredients
Vegetarian
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Mörk choklad 200 g
  • Vit choklad 100 g
  • Smör 5 g
  • Topping
  • Valfria nötter, torkad frukt, karameller osv

Steg

1. Grovhacka mörk choklad och lägg i en mikrotålig skål tillsammans med smör.
2. Kör på låg temperatur i mikrovågsugnen under korta intervaller, rör om mellan gångerna tills du har en slät chokladkräm.
3. Upprepa med den vita chokladen.
1. Chokladbräck - step1
3. Chokladbräck - step3
4. Grovhacka topping.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en bricka, ca 20 x 20 cm.
6. Häll den mörka chokladen på brickan och jämna till. Ringla den vita chokladen ovanpå.
5. Chokladbräck - step5
6. Chokladbräck - step6
7. Strö över topping, ställ in i kylen för att stelna.
8. Skär eller knäck chokladen i mindre bitar. Förvara i kyl.
8. Chokladbräck - step8