Till detta recept behöver du en mikrovågsugn med Crispprogram & Crisppanna.
Ingredienser
- Blomkålshuvud 1 litet
- Skållad mandel 60 g
- Gruyèreost 75 g
- Olivolja och flingsalt -
- Gremolataolja -
- Citron ½ (en halv)
- Finhackad persilja 1 msk
- Vitlök 1 klyfta
- Olivolja 3-4 msk
Steg
1.
Finriv det yttersta skalet av citronen. Finhacka vitlök och persilja och lägg ner alltsammans i en matberedare tillsammans med oljan. Mixa till en grön och fin olja.
2.
Plocka små buketter av blomkålen. Lägg blomkålsbuketterna och mandeln i en Crisppanna och blanda med lite olivolja och flingsalt. Crispa med Crispprogrammet i ca 8 min till fin yta och rör om varannan minut.
3.
Lägg upp den crispade blomkålen och mandeln. Ringla över gremolataoljan och riv över osten. Plocka gärna över några ruccolablad eller lite god krasse.