Fattiga riddare med stekt äpple, yoghurt och kardemumma

  • Kopiera länken till urklipp
Fattiga riddare med stekt äpple, yoghurt och kardemumma main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
15 Minuter
Tillagningstid
10 Minuter
Portioner
4 personer
Har du bröd som börjat bli torrt och tråkigt? Ge det nytt liv och minska samtidigt på matsvinnet! Se vår ambassadör Mattias Larsson förvandla gammalt bröd till läckra fattiga riddare med stekt äpple, yoghurt och kardemumma.
Fattiga riddare med stekt äpple, yoghurt och kardemumma ingredients
Vegetarian
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Formbröd eller annat ljust bröd 4 skivor
  • Ägg 1
  • Strösocker 1 msk
  • Malen kanel 2 krm
  • Vetemjöl ½ dl
  • Mjölk 1 dl
  • Smör
  • Stekta äpplen
  • Äpplen 2
  • Smör 20 g
  • Strösocker 2 msk
  • Till servering
  • Matlagningsyoghurt 1 dl
  • Mortlad kardemumma 1 tsk

Steg

1. Vispa ihop ägg och socker. Vispa ner mjöl, kanel och därefter mjölken. Låt smeten stå och dra i ca 5 minuter. Dela under tiden brödskivorna på hälften.
2. Doppa brödskivorna i smeten och stek dom gyllene i smör på medelhög temperatur.
3. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek äppelklyftorna i smör och socker på medelhög temperatur tills de är lätt karamelliserade.
4. Lägg upp fattiga riddarna på 4 assietter, toppa med en klick yoghurt och strö över lite nymortlad kardemumma.