Fläsk med lök och paprika

  • Kopiera länken till urklipp
Fläsk med lök och paprika main image
Förmåga
Medium
Förberedelse
40 Minuter
Tillagningstid
32 Minuter
Portioner
4 personer
En rik och robust huvudrätt med stark smak. Fläskets aptitretande smak och en av dess bästa styckningsdetaljer kommer att tillfredsställa alla köttälskare.
Fläsk med lök och paprika ingredients
Allätande

Ingredienser

  • Tärnat fläskkött 400 g
  • Medelstora lökar 1 eller 2
  • Paprikor (använd olika färger) 2 eller 3
  • Olja eller sojasås 2-3 matskedar
  • Potatismjöl 1 matsked
  • Vatten 2 matskedar
  • Grädde 2 matskedar 
  • Mjölk En skvätt
  • Salt en nypa
  • Peppar en nypa

Steg

1. Skala och skiva löken. Tag bort kärnorna från paprikorna. Skär paprikan i tunna stavar. Lägg köttet, löken och oljan eller sojasåsen i en mikrovågssäker gryta och rör väl. Täck och laga i 10 minuter på 750 W.
2. Tillsätt paprikan, rör, täck och fortsätt laga i 8-10 minuter på 500 W. Minska effekten om blandningen kokar för mycket.
3. Blanda potatismjölet med vattnet och häll över köttet. Täck och fortsätt att laga i 2 minuter till på 750 W.
4. Tunna ut grädden genom att hälla i en skvätt mjölk. Häll ner i grytan. Rör om, täck och låt stå i ungefär 5-10 minuter innan servering.