En rik och robust huvudrätt med stark smak. Fläskets aptitretande smak och en av dess bästa styckningsdetaljer kommer att tillfredsställa alla köttälskare.
Ingredienser
- Tärnat fläskkött 400 g
- Medelstora lökar 1 eller 2
- Paprikor (använd olika färger) 2 eller 3
- Olja eller sojasås 2-3 matskedar
- Potatismjöl 1 matsked
- Vatten 2 matskedar
- Grädde 2 matskedar
- Mjölk En skvätt
- Salt en nypa
- Peppar en nypa
Steg
1.
Skala och skiva löken. Tag bort kärnorna från paprikorna. Skär paprikan i tunna stavar. Lägg köttet, löken och oljan eller sojasåsen i en mikrovågssäker gryta och rör väl. Täck och laga i 10 minuter på 750 W.
2.
Tillsätt paprikan, rör, täck och fortsätt laga i 8-10 minuter på 500 W. Minska effekten om blandningen kokar för mycket.
3.
Blanda potatismjölet med vattnet och häll över köttet. Täck och fortsätt att laga i 2 minuter till på 750 W.
4.
Tunna ut grädden genom att hälla i en skvätt mjölk. Häll ner i grytan. Rör om, täck och låt stå i ungefär 5-10 minuter innan servering.