Hemligheten bakom en perfekt fondue är tålamod. Osten behöver smälta långsamt, med hjälp av ständig omrörning. Men när den väl är färdig kommer ostkrämen göra alla grönsaker oemotståndliga. Prova gärna själv.
Ingredienser
- Fontina-ost 400 g
- Helmjölk 200 g
- Smör 25 g
- Ägg 4 äggulor
- Salt efter smak
- Kronärtskockor, potatis och kokt zucchini 400 g
Steg
1.
Börja med att skära Fontina-osten efter att ha tagit bort skalet.
2.
Placera sedan en gryta på spisen.
3.
Lägg ost, äggulor, mjölk och smör i grytan.
4.
Slå på spisen. Rör nu ständigt tills krämen tjocknar.
5.
Ta bort pannan från värmen precis när blandningen börjar tjockna.
6.
Nu är fonduen redo att serveras med de färdiga grönsakerna.