Mozzarella och pancetta: den förstnämnda söt och mjuk, den andra knaprig och smakrik. Denna fina kontrast gör insidan av dessa fritters till en trevlig överraskning. Den enda nackdelen med dessa aptitretare? Det är svårt att sluta äta dem.
Ingredienser
- Durumvetemjöl 300 g
- Bacon 80 g
- Bagerijäst 8 g
- Salt 2 tsk
- Socker 1 tsk
- Mozzarella 100 g
- Olivolja extra virgin 3 msk
- Vatten efter smak
- Jordnötsolja
Steg
1.
Börja med att blanda mjöl, smulad jäst, salt, socker och olja i en skål och tillsätt tillräckligt med vatten för att göra en mjuk deg. Knåda kraftigt i 10 minuter på en mjölad yta, låt sedan degen jäsa i 2 timmar på en varm och torr plats.
2.
Dela nu degen i 10 delar och, utan att knåda igen, forma snabbt en boll av varje del och lägg mozzarella och finhackade bacontärningar i mitten.
3.
Läg degbollarna åt sidan i 30 minuter i rumstemperatur och håll borta från luftdrag.
4.
Slå därefter på spisen och ställ dit en gryta med rikligt med jordnötsolja; värm till 180°.
5.
Fritera degbollarna tills de är gyllenbruna, låt rinna av på hushållspapper och ät dem rykande varma.