Glutenfria pannkakor med pumpa och kokos

  • Kopiera länken till urklipp
Glutenfria pannkakor med pumpa och kokos main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
15 Minuter
Tillagningstid
15 Minuter
Portioner
4 personer
Pumpa och glutenfritt är en perfekt kombo för alla som vill ha en lätt men ändå mättande frukost. De här pannkakorna gör det lättare att stiga upp, även om det blev sent kvällen före.
Glutenfria pannkakor med pumpa och kokos ingredients
Vegetarian
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Potatismjöl 70 g
  • Pumpa 100g
  • Ägg 3
  • Bakpulver 2 tsk
  • Agavesirap 50 g
  • Kokosmjölk 80 ml
  • Rostade mandlar 50 g
  • Bär 150 g

Steg

1. Riv pumpan fint i en skål
2. Tillsätt ägg, socker och potatismjöl
3. Tillsätt jästen och kokosmjölken och rör ihop
2. Glutenfria pannkakor med pumpa och kokos - step2
3. Glutenfria pannkakor med pumpa och kokos - step3
4. Häll vatten i avsedd öppning i ugnen
5. Sätt på ugnen och välj bakfunktionen
6. Pensla ugnens droppbricka med olja och för in den i utrymmet
4. Glutenfria pannkakor med pumpa och kokos - step4
5. Glutenfria pannkakor med pumpa och kokos - step5
6. Glutenfria pannkakor med pumpa och kokos - step6
7. När temperaturen har uppnåtts tar du ut brickan och klickar ut smeten i 6 små högar med hjälp av en slev
8. Sätt in brickan i ugnen igen och grädda i ca 8 minuter
9. När pannkakorna är genomgräddade tar du ut brickan ur ugnen
7. Glutenfria pannkakor med pumpa och kokos - step7
8. Glutenfria pannkakor med pumpa och kokos - step8
9. Glutenfria pannkakor med pumpa och kokos - step9
10. Lägg upp på tallrikar och garnera med bär
11. Servera med agavesirap, torkad frukt och bär
10. Glutenfria pannkakor med pumpa och kokos - step10
11. Glutenfria pannkakor med pumpa och kokos - step11