Grillad Bläckfisk med Citrus- och Kaprisdressing

  • Kopiera länken till urklipp
Grillad Bläckfisk med Citrus- och Kaprisdressing main image
Förmåga
Medium
Förberedelse
25 Minuter
Tillagningstid
12 Minuter
Portioner
4 personer
Bläckfisk är ett bra alternativ till kött på grillen, särskilt på sommaren. Varför inte ge dem ett lyft med en fräsch citrussås?
Grillad Bläckfisk med Citrus- och Kaprisdressing ingredients
Glutenfri
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Bläckfisk 8
  • Zest av en citron 1
  • Zest och saft av en apelsin 1
  • Kapris 1 handfull
  • Persilja några blad
  • Vitlök 1 klyfta
  • Extra virgin olivolja efter smak
  • Salt och peppar efter smak

Steg

1. Rengör bläckfisken väl.
2. Lägg dem i en skål med saften av en citron, två matskedar extra virgin olivolja, en vitlöksklyfta, salt och peppar.
3. Låt stå i 20 minuter.
4. Sätt på hällen.
5. Stek bläckfisken ca 5-7 minuter per sida.
6. Förbered dressingen: hacka den tidigare avsaltade kaprisen, skalet av en apelsin, skalet av en citron och några bladpersilja med en kniv.
7. Blanda med apelsinjuicen och några matskedar extra virgin olivolja.