Havsabborrefilé med salmoriglio-sås

  • Kopiera länken till urklipp
Havsabborrefilé med salmoriglio-sås main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
20 Minuter
Tillagningstid
Chefplus: 7 minut
Supreme: 8 minut
Portioner
4 personer
Salmoriglio är den mest kända traditionella sicilianska såsen som används för att krydda grillat kött och fisk. Den är uppkallad efter oregano, som är en av huvudingredienserna. I denna aromatiska version används mynta istället för oregano och apelsin tillsätts för en extremt intressant kombination.
Havsabborrefilé med salmoriglio-sås ingredients
Glutenfri
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Havsabborrefilé, 150 g styck 4 av 150 g styck
  • Citron 1
  • Apelsin 1
  • Vitlök 2 klyftor
  • Mint 2 blad
  • Extra virgin olivolja 4 msk
  • Salt en nypa
  • Vitpeppar en nypa

Steg

1. Emulgera apelsin- och citronsaften i en skål med olja, malen mynta, salt och peppar.
2. Doppa havsabborrefiléerna, skurna diagonalt, i oljan och citrusblandningen för att marinera.
3. Lägg havsabborrefiléerna på Crispplattan, torka torrt efter marinering.
4. Placera Crispplattan i mikrovågsugnen, välj CRISP och ställ in tillagningstiden på 8 minuter.
5. När filéerna är klara, garnera med lite citronskal och apelsinskal, tillsätt sedan oljeblandningen och citrusjuice och servera.