Honungsglaserad ångad lax med lime och hallon

  • Kopiera länken till urklipp
Honungsglaserad ångad lax med lime och hallon main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
20 Minuter
Tillagningstid
10 Minuter
Portioner
4 personer
Sötman av honung och hallon, den sura tonen av lime och smaken av lax kombineras med delikatessen av 100 % ångkokning i W7 - WCollection. Ett recept som tillfredsställer dina sinnen med en touch av sötma.
Honungsglaserad ångad lax med lime och hallon ingredients
Glutenfri
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Färska laxfiléer 600 g
  • Honung 30 g
  • Hallon 100 g
  • Balsamvinäger 20 ml
  • Färsk basilika 1 bunt
  • Lime 1
  • Rosa peppar en nypa
  • Havssalt en nypa
Honungsglaserad ångad lax med lime och hallon - video cover

Steg

1. Blanda ihop honung och limejuice i en skål
2. Lägg laxfilén i en bakplåt, glasera den med honungsblandningen och krydda den med en klick mald rosapeppar och havssalt
3. Placera bakplåten i ugnen på den speciella ångplåten
1. Honungsglaserad ångad lax med lime och hallon - step1
2. Honungsglaserad ångad lax med lime och hallon - step2
3. Honungsglaserad ångad lax med lime och hallon - step3
4. Fyll tanken med rinnande vatten tills displayen visar att tanken är full
5. Välj Pure Steam-funktionen och ställ sedan in temperaturen till 95°C och tillagningstiden till 10 minuter
6. Blanda hallonen med balsamvinägern och basilikabladen
4. Honungsglaserad ångad lax med lime och hallon - step4
5. Honungsglaserad ångad lax med lime och hallon - step5
6. Honungsglaserad ångad lax med lime och hallon - step6
7. Lägg upp laxfiléerna på tallrikarna med hallonpurén och matlagningsjuicerna
8. Garnera med färska basilikablad och servera
8. Honungsglaserad ångad lax med lime och hallon - step8