Kaffe- och Kardemummapanacotta

  • Kopiera länken till urklipp
Kaffe- och Kardemummapanacotta main image
Förmåga
Medium
Förberedelse
5 Minuter
Tillagningstid
10 Minuter
Portioner
4 personer
När vi talar om vaniljdessert är det första vi tänker på pannacotta, en pudding född i Piemonte, men som nu är världsberömd. Det betyder inte att den inte längre kan förvåna: en tesked snabbkaffe räcker för att skapa en smaskig version.
Kaffe- och Kardemummapanacotta ingredients
Vegetarian
Allätande

Ingredienser

  • Vispgrädde 1/2 l
  • Socker 80 g
  • Snabbkaffe 1 msk
  • Gelatinblad 10 g
  • Hel kardemumma 2
  • Vanilj 1 stång
  • Wafers

Steg

1. Mjuka upp gelatinbladen i kallt vatten.
2. Sätt kastrullen på hällen.
3. Häll grädden i kastrullen med sockret, kardemummastången och vaniljstången delad på mitten.
4. Låt det koka upp.
5. Tillsätt det avrunna och pressade gelatinet och snabbkaffet
6. Häll blandningen i formarna, låt den svalna och ställ den i kylen i minst 2 timmar.
7. Servera panacottan!