Kalvlägg med Apelsin och Rosmarin

  • Kopiera länken till urklipp
Kalvlägg med Apelsin och Rosmarin main image
Förmåga
Medium
Förberedelse
10 Minuter
Tillagningstid
140 Minuter
Portioner
6 personer
En fyllig, smakrik huvudrätt, där det välsmakande köttet från kalvlägget förfinas av den friska doften av apelsinen. Prova till en vinterlunch; doften får det att vattnas i munnen redan vid tillagningen.
Kalvlägg med Apelsin och Rosmarin ingredients
Glutenfri
Allätande

Ingredienser

  • Kalvlägg 1
  • Vitt vin 2 dl
  • Apelsin 1
  • Smör 20 g
  • Lök 1
  • Selleristjälk 1
  • Morot 1
  • Rosmarin 2 kvistar
  • Salt och pepparkorn

Steg

1. Rensa morot, selleri och lök och skär dem i tärningar; ta bort apelsinskalet (endast apelsindelen) och ställ åt sidan, pressa saften.
2. Ställ kastrullen med 1,5 l vatten på spisen, tillsätt skaftet, salta och låt koka upp. Eliminera skummet som bildas på ytan.
3. Tillsätt alla ingredienserna och låt koka i 2 timmar, låt sjuda och förånga allt vatten, vänd på skaftet i slutet av tillagningen.
4. Ta bort skaftet, filtrera matlagningsjuicerna.
5. Servera tillsammans med bräserade grönsaker.