En fyllig, smakrik huvudrätt, där det välsmakande köttet från kalvlägget förfinas av den friska doften av apelsinen. Prova till en vinterlunch; doften får det att vattnas i munnen redan vid tillagningen.
Ingredienser
- Kalvlägg 1
- Vitt vin 2 dl
- Apelsin 1
- Smör 20 g
- Lök 1
- Selleristjälk 1
- Morot 1
- Rosmarin 2 kvistar
- Salt och pepparkorn
Steg
1.
Rensa morot, selleri och lök och skär dem i tärningar; ta bort apelsinskalet (endast apelsindelen) och ställ åt sidan, pressa saften.
2.
Ställ kastrullen med 1,5 l vatten på spisen, tillsätt skaftet, salta och låt koka upp. Eliminera skummet som bildas på ytan.
3.
Tillsätt alla ingredienserna och låt koka i 2 timmar, låt sjuda och förånga allt vatten, vänd på skaftet i slutet av tillagningen.
4.
Ta bort skaftet, filtrera matlagningsjuicerna.
5.
Servera tillsammans med bräserade grönsaker.