Kanelchoklad

  • Kopiera länken till urklipp
Kanelchoklad main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
2 Minuter
Tillagningstid
5 Minuter
Portioner
4 personer
Vinterns mest klassiska godis, att värma upp de kalla eftermiddagarna med. Ett läckert mellanmål som till och med är hälsosamt: kanelen, med sin skarpa doft, är ett naturligt botemedel mot säsongens första förkylningar.
Kanelchoklad ingredients
Glutenfri
Vegetarian
Allätande

Ingredienser

  • Socker 6 strukna matskedar
  • Majsmjöl 6 strukna matskedar
  • Osötat kakaopulver 6 strukna matskedar
  • Mörk choklad 100 g
  • Kanelpulver efter smak
  • Mjölk efter smak

Steg

1. Skär chokladen i grova bitar med en kniv och lägg den i en mixer med socker, majsmjöl, kanel och kakao. Blanda till ett fint och homogent pulver.
2. Slå på hällen.
3. Ta en kastrull, häll i 800 ml mjölk och det beredda pulvret, koka tills chokladmjölken blir tjock och krämig. Drick varmt.