Kardemummasnäckor

  • Kopiera länken till urklipp
Kardemummasnäckor main image
Förmåga
Förberedelse
2 Minuter
Tillagningstid
10 Minuter
Portioner
10 personer
Kardemummasnäckor
Kardemummasnäckor ingredients

Ingredienser

  • Vetemjöl 700 g
  • Filmjölk 3 dl
  • Strösocker 145 g
  • Smör, rumstempererat 100 g
  • Ägg 1 st.
  • Salt ½ tsk
  • Krossade kardemummakärnor 1 msk
  • Jäst 30 g
  • Fyllning -
  • Mald kardemumma 1 msk
  • Till pensling -
  • Pärlsocker -

Steg

1. Blanda samtliga ingredienser i en degblandare och arbeta den på medelhastighet i 12 min.
2. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk ca 1 timme till dubbel storlek. (Tips: Om din ugn har jäsprogram, använd det för en snabbare jäsning.)
3. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
4. Arbeta degen på nytt i 2 min och kavla sedan ut den till en rektangulär om ca 30x60 cm.
5. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.
6. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg kardemummasnäckorna på ugnsplåtar med bakplåtspapper under och låt dem jäsa i ca 45 min till dubbel storlek.
7. Värm ugnen till 210º C över- & undervärme med fläkt (convection bake).
8. Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna ca 7-8 min till fin färg. Låt dem svalna på ett bakgaller med en bakduk ovanpå.