Kardemummasnäckor
Ingredienser
- Vetemjöl 700 g
- Filmjölk 3 dl
- Strösocker 145 g
- Smör, rumstempererat 100 g
- Ägg 1 st.
- Salt ½ tsk
- Krossade kardemummakärnor 1 msk
- Jäst 30 g
- Fyllning -
- Mald kardemumma 1 msk
- Till pensling -
- Pärlsocker -
Steg
1.
Blanda samtliga ingredienser i en degblandare och arbeta den på medelhastighet i 12 min.
2.
Låt degen jäsa i bunken under en bakduk ca 1 timme till dubbel storlek. (Tips: Om din ugn har jäsprogram, använd det för en snabbare jäsning.)
3.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
4.
Arbeta degen på nytt i 2 min och kavla sedan ut den till en rektangulär om ca 30x60 cm.
5.
Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.
6.
Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg kardemummasnäckorna på ugnsplåtar med bakplåtspapper under och låt dem jäsa i ca 45 min till dubbel storlek.
7.
Värm ugnen till 210º C över- & undervärme med fläkt (convection bake).
8.
Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna ca 7-8 min till fin färg. Låt dem svalna på ett bakgaller med en bakduk ovanpå.