Krispig brysselkål med parmesan och panko! Serveras med en julig saffransaioli.
Ingredienser
- Färsk brysselkål 500 g
- Panko 0,5 dl
- Finriven parmesan 0,75 dl + extra till topping
- Olivolja 1 msk
- Smält smör 1 msk
- Granatäpple
- Salt och svartpeppar
- Saffransaioli:
- Ägg, rumstempererat 1
- Vitlöksklyfta 1 liten
- Vitvinsvinäger 2 tsk
- Saffran 0,25 g
- Rapsolja 2,5 dl
- Salt och vitpeppar
Steg
1.
Rensa brysselkålen genom att skära av en liten del av stammen och ta bort det översta bladet.
2.
Halvera brysselkålen och blanda med olivolja, smält smör, salt och peppar.
3.
Ha i panko och finriven parmesan. Blanda omkring ordentligt och avsluta med att ringla på lite extra olivolja.
4.
Förvärm Crisp-pannan i mikrovågsugnen i 2 minuter.
5.
Använd handtaget för att ta ut pannan. Lägg brysselkålen på pannan, använd en gaffel för att vända snittytan neråt.
6.
Tillaga på Dual Crisp i 12 minuter.
7.
Ha i ett rumstempererat ägg, vitvinsvinäger, saffran, vitlök, salt och sist rapsolja i en smal hög behållare. Sätt i stavmixern i botten och börja mixa medan du sakta drar stavmixer uppåt. Smaka av med salt och vitpeppar.
8.
Toppa brysselkålen med finriven parmesan och granatäppelkärnor. Servera med saffransaioli.