Julens godaste glögg gör du själv. Vår ambassadör Mattias Larsson lagar snabbt och enkelt en kryddig och smakrik glögg på sin Whirlpool induktionshäll. Prova du med!
Ingredienser
- Apelsin 1/2
- Ingefära 25 g
- Kardemummakärnor 2 tsk
- Enbär 5
- Kryddnejlikor 5
- Kanelstång 1 bit
- Strösocker 1 1/2 dl
- Rödvin 75 cl
Steg
1.
Tvätta apelsinen och skala av det yttersta skalet. Skala och skiva ingefäran.
2.
Krossa kardemumman, enbären, kanelstången och nejlikorna lite lätt.
3.
Lägg alltsammans i en kastrull tillsammans med sockret och vinet.
1a.
1b.
3.
3b.
4.
Värm upp försiktigt under omrörning tills temperaturen är 60 C.
5.
Häll då över glöggen i en tillbringare, burk eller skål. Låt den svalna och täck den sedan med plast. Låt glöggen stå i kyl över natten.
6.
Sila bort kryddorna och värm upp glöggen på nytt vid servering.
6a.
6b.