Kryddig glögg

  • Kopiera länken till urklipp
Kryddig glögg main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
10 Minuter
Tillagningstid
5 Minuter
Portioner
4 personer
Julens godaste glögg gör du själv. Vår ambassadör Mattias Larsson lagar snabbt och enkelt en kryddig och smakrik glögg på sin Whirlpool induktionshäll. Prova du med!
Kryddig glögg ingredients
Vegetarian
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Apelsin 1/2
  • Ingefära 25 g
  • Kardemummakärnor 2 tsk
  • Enbär 5
  • Kryddnejlikor 5
  • Kanelstång 1 bit
  • Strösocker 1 1/2 dl
  • Rödvin 75 cl

Steg

1. Tvätta apelsinen och skala av det yttersta skalet. Skala och skiva ingefäran.
2. Krossa kardemumman, enbären, kanelstången och nejlikorna lite lätt.
3. Lägg alltsammans i en kastrull tillsammans med sockret och vinet.
1a. Kryddig glögg - step1a
1b. Kryddig glögg - step1b
3. Kryddig glögg - step3
3b. Kryddig glögg - step3b
4. Värm upp försiktigt under omrörning tills temperaturen är 60 C.
5. Häll då över glöggen i en tillbringare, burk eller skål. Låt den svalna och täck den sedan med plast. Låt glöggen stå i kyl över natten.
6. Sila bort kryddorna och värm upp glöggen på nytt vid servering.
6a. Kryddig glögg - step6a
6b. Kryddig glögg - step6b