Kyld lager på lager-gazpacho

  • Kopiera länken till urklipp
Kyld lager på lager-gazpacho main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
20 Minuter
Tillagningstid
20 Minuter
Portioner
4 personer
Fånga känslan av sommaren och alla dess färger med detta recept på gazpacho. Receptet är baserat på grönsaker som har blancherats lätt och kylts ned i vatten och is för att bevara sina vackra färger.
Kyld lager på lager-gazpacho ingredients
Vegetarian
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Rödbeta 200 g
  • Morot 100 g
  • Grön paprika 50 g
  • Tomat 200 g
  • Äpplecidervinäger 30 ml
  • Extra virgin olivolja 4 matskedar
  • Salt
Kyld lager på lager-gazpacho - video cover

Steg

1. Placera 2 kastruller fulla med vatten på induktionshällen
2. Salta lätt och välj funktionen "Koka"
3. Skala morötterna och skär dem i skivor
1. Kyld lager på lager-gazpacho - step1
2. Kyld lager på lager-gazpacho - step2
3. Kyld lager på lager-gazpacho - step3
4. Lägg dem i det kokande vattnet
5. Skär paprikorna i strimlor och sedan i bitar och doppa dem i den andra grytan
6. Häll av vattnet och lägg över grönsakerna i en skål med kallt vatten och is
4. Kyld lager på lager-gazpacho - step4
5. Kyld lager på lager-gazpacho - step5
6. Kyld lager på lager-gazpacho - step6
7. Upprepa samma process med rödbetorna
8. Skär botten på tomaterna och doppa dem i 1 minut i vattnet
9. Häll av vattnet och lägg över i isvatten
7. Kyld lager på lager-gazpacho - step7
8. Kyld lager på lager-gazpacho - step8
9. Kyld lager på lager-gazpacho - step9
10. När grönsakerna är kalla, ta bort skalet
11. Häll av vattnet från rödbetorna och lägg dem åt sidan
12. Blanda grönsakerna med vinäger, olja, en nypa salt och 2 iskuber
10. Kyld lager på lager-gazpacho - step10
11. Kyld lager på lager-gazpacho - step11
12. Kyld lager på lager-gazpacho - step12
13. Lägg lager för lager i glasen med hjälp av en sked för att blanda färgerna och servera
13. Kyld lager på lager-gazpacho - step13