Lax i medelhavsstil med smördeg

  • Kopiera länken till urklipp
Lax i medelhavsstil med smördeg main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
25 Minuter
Tillagningstid
Chefplus: 25 minut
Supreme: 25 minut
Portioner
4 personer
En utsökt aptitretare eller välsmakande enkelrätt, detta kan enkelt beskrivas som en oemotståndlig paj gjord på lax, zucchini och robiolaost.
Lax i medelhavsstil med smördeg ingredients
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Smördeg, utkavlad 120 g
  • Rökt lax 50 g
  • Zucchini 2
  • Robiola (italiensk ost) 120 g
  • Ägg 2
  • Basilika 1 blad
  • Timjan 1 blad
  • Vitlök 1/2 klyfta
  • Gräslök 1 blad
  • Mynta 1 blad
  • Vitpeppar en nypa

Steg

1. Hacka alla örter fint och lägg dem i en skål.
2. Tillsätt robiolaost, ägg, salt och peppar och hackad lax.
3. Tillsätt zucchinin skuren i tunna skivor.
4. Klä Crispplattan med smördegen efter att du tagit bort papperet som lindats runt den.
5. Lägg i fyllningen och vik kanterna inåt.
6. Sätt in den i mikrovågsugnen, välj Forced Air och ställ in temperaturen på 190°C i 25 minuter.
7. När den är färdig, ta ut den ur mikrovågsugnen och skär i skivor, garnera med ätbara blommor och färska örter med en tång och servera.