Löskokta ägg med Ärtsoppa

  • Kopiera länken till urklipp
Löskokta ägg med Ärtsoppa main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
0 Minuter
Tillagningstid
12 Minuter
Portioner
4 personer
Ett enkelt och snabbt recept, där nyckeln till en lyckad rätt är att använda riktigt färska ägg. Att lägga till krämig ärtsoppa gör det till en komplett, smakrik och energigivande maträtt.
Löskokta ägg med Ärtsoppa ingredients
Glutenfri
Vegetarian
Allätande

Ingredienser

  • Ägg 4
  • Vinäger 2 msk
  • Salt och peppar efter smak
  • Ärtsoppa (recept nr. 7)
  • Gräslök efter smak

Steg

1. Häll en halv liter vatten i en ganska stor kastrull.
2. Koka upp, tillsätt salt, tillsätt vinägern och sänk värmen (kokningen ska knappt märkas).
3. Skjut försiktigt ner äggen i det kokande vattnet.
4. Koka äggen i 3-4 minuter och låt dem rinna av med en hålslev över absorberande papper.
5. Värm upp ärtgrädden, häll lite över varje tallrik, lägg ett ägg i mitten och strö över peppar och hackad gräslök.