Matcha och mochi kakor

  • Kopiera länken till urklipp
Matcha och mochi kakor main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
30 Minuter
Tillagningstid
12 Minuter
Portioner
4 personer
Ett recept där olika konsistenser för fram en sensorisk upplevelse redan innan servering
Matcha och mochi kakor ingredients
Vegetarian
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Risblandning 180 g
  • Sojadryck 180 g
  • Socker 2 smsk
  • Margarin 120 g
  • Farinsocker 160 g
  • Mjöl 360 g
  • Ägg 1
  • Jäst 1/2 liten påse
  • Pulveriserad matcha 2 msk
  • Chokladchips 100 g

Steg

1. Tillsätt rismjölet, strösockret och sojadrycken i en mikrovågssäker skål under omrörning
2. Sätt in skålen i mikrovågsugnen och tillaga på 750W i 3 minuter
3. Låt svalna
1. Matcha och mochi kakor - step1
2. Matcha och mochi kakor - step2
3. Matcha och mochi kakor - step3
4. Knåda resten av ingrediensen i en skål
5. Forma 12 små bollar med den kalla risblandningen
6. Forma ytterligare 12 små bollar av matchablandningen och platta ut dem till skivor.
4. Matcha och mochi kakor - step4
5. Matcha och mochi kakor - step5
6. Matcha och mochi kakor - step6
7. Lägg lite risblandning i mitten av varje matcha-skiva och stäng dem för att skapa kakor.
8. Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
9. Ställ in ugnen på funktionen "Kakor" och tryck på Start.
7. Matcha och mochi kakor - step7
8. Matcha och mochi kakor - step8
9. Matcha och mochi kakor - step9
10. Sätt in plåten i ugnen och grädda i cirka 12 minuter.
12. Matcha och mochi kakor - step12
11. Matcha och mochi kakor - step11
10. Matcha och mochi kakor - step10