Mintkyss-chokladkaka

  • Kopiera länken till urklipp
Mintkyss-chokladkaka main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
40 Minuter
Tillagningstid
50 Minuter
Portioner
10 personer
Klassiskt julgodis i ny tappning – denna härliga mintkyss-chokladkaka är en riktig favorit. Mint har en fräsch och lätt smak som går ihop utmärkt med chokladen. Prova du med!
Mintkyss-chokladkaka ingredients
Vegetarian
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Kallt starkt kaffe 1 ¾ dl
  • Kakao 1 ½ dl
  • Crème fraiche 1 dl
  • Vetemjöl (210 g) 3 ½ dl
  • Bakpulver 1 ½ tsk
  • Bikarbonat ½ tsk
  • Vaniljsocker 1 tsk
  • Salt 2 krm
  • Smör, rumsvarmt 175 g
  • Strösocker 1 ½ dl
  • Farinsocker 1 dl
  • Ägg 2
  • Glasyr:
  • Florsocker 2 dl
  • Vatten 20 g
  • Pepparmintsarom 1 ½ tsk
  • Topping:
  • Chokladknappar

Steg

1. Sätt ugnen på 150 grader över- och undervärme.
2. Klä en brödform ca 1 1/2 liter med bakplåtspapper.
3. Rör ihop kaffe, kakao och crème fraiche i en bunke.
1. Mintkyss-chokladkaka - step1
4. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en annan bunke.
5. Vispa smöret 2–3 minuter med vinge i en assistent med strösocker och farinsocker. Tillsätt ett ägg i taget och rör emellan. Rör ner mjölblandningen växelvis med kaffeblandningen till en jämn smet.
6. Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 40-50 min.
7. Låt kakan svalna helt och ta ut den från formen.
8. Blanda florsocker, vatten och mintarom i en bunke till en jämn glasyr. Häll över kakan och dekorera med chokladknappar.
8a. Mintkyss-chokladkaka - step8a
8b. Mintkyss-chokladkaka - step8b