Ägg, potatis, ost, ströbröd. Även om de ofta serveras som förrätt, har kroketter alla ingredienser för att vara en komplett rätt. Och med smak av fina örter är framgången garanterad.
Ingredienser
- Kokt potatis 500 g
- Ströbröd 150 g
- Parmesanost 60 g
- Mjöl 50 g
- Ägg 2
- Salvia några blad
- Timjan några kvistar
- Kyndel några kvistar
- Salt och peppar efter smak
- Jordnötsolja tillräckligt för fritering
Steg
1.
Mosa potatisen medan den fortfarande är varma.
2.
Låt svalna, tillsätt sedan mjölet och hälften av ströbrödet, finhackad timjan, salvia, ett ägg, salt, peppar och finriven parmesanost och mixa tills det är slätt.
3.
Blöt händerna och ta lite potatismos. Knåda den till en cylinder och doppa den först i det uppvispade ägget och sedan i ströbrödet så att allt fastnar väl.
4.
Sätt på hällen och lägg kroketterna i en stekpanna med tillräckligt med jordnötsolja.
5.
Grädda i ca 180° tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållsrulle och servera varm.