Oliv- och Apelsinkyckling

  • Kopiera länken till urklipp
Oliv- och Apelsinkyckling main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
120 Minuter
Tillagningstid
40 Minuter
Portioner
4 personer
Själva namnet på detta recept antyder att det är en riktig gourmetmåltid, och smaken kommer inte att göra dig besviken. Det är en perfekt huvudrätt för en viktig middag, speciellt om du vill ha valuta för pengarna.
Oliv- och Apelsinkyckling ingredients
Glutenfri
Allätande

Ingredienser

  • Kycklingbröst 1
  • Apelsin 1
  • Mörka marinerade oliver 2 msk
  • Körsbärstomater 1 kvist
  • Vitt vin halvt glas
  • Mejram 1 kvist
  • Salvia några blad
  • Timjan några kvistar
  • Vitlök 1 klyfta
  • Extra virgin olivolja efter smak
  • Salt och peppar efter smak

Steg

1. Marinera kycklingen i ett par timmar med det vita vinet, apelsinskalet, hälften av örterna och en matsked olja.
2. Lägg några matskedar extra jungfruolja i en kastrull, salvia, mejram och timjan (låt lite stå åt sidan) och vitlöksklyftan: Stek i ett par minuter och lägg sedan de två kycklinghalvorna avrunna från marinaden.
3. Bryn på båda sidor, lägg till apelsinjuicen, oliverna och fortsätt tillaga övertäckt i cirka en halvtimme.
4. Efter den angivna tiden, tillsätt körsbärstomaterna skurna i fjärdedelar, de återstående aromatiska örterna och tillaga färdigt på medelvärme i cirka 5 minuter.