Möra grillade skivor av oxfilé, tillagade till perfektion och serverade med delikata krämiga ärtor och potatis.
Ingredienser
- Oxfilé 700 g
- Smör 50 g
- Rosmarin 2 kvistar
- Stjärnanis 2
- Enbär 1 msk
- Färska ärtor 200 g
- Potatis 150 g
- Extra virgin olivolja 4 msk
- Svartpeppar 1 nypa
Steg
1.
Fyll botten av ångkokaren med vatten upp till den angivna nivån. Lägg in korgen och lägg sedan i ärtorna och potatisen skuren i tunna skivor. Sätt på locket och grädda i mikron, ställ in den på Steam på 750 W i 6 minuter.
2.
Lägg olja, rosmarin, enbär, stjärnanis, salt och peppar i en skål.
3.
Låt oxfiléskivorna marinera i olja och kryddor i kylskåpet en halvtimme.
4.
Placera den tomma Crispplattan i mikrovågsugnen och ställ in på Crisp i 2 minuter för att förvärma den. Ta ut Crispplattan ur mikron och lägg försiktigt filéskivorna på den.
5.
Ta ut Crispplattan ur mikron och lägg försiktigt filéskivorna på den.
6.
Sätt tillbaka Crispplattan i mikrovågsugnen och fortsätt tillagningen, inställd på Crisp i ytterligare 4 minuter.
7.
När de är klara, ta ut oxfiléskivorna och skär dem i remsor.
8.
Garnera genom att lägga krämiga ärtor (smör och mixade ärtor) och potatis i botten med hjälp av en sked, addera sedan de råa ärtorna och servera.
9.
Garnera med färgglada ätbara blommor.