Oxfilé och Grönsaker Toppade med Remoulad Eller Grön Salsa

  • Kopiera länken till urklipp
Oxfilé och Grönsaker Toppade med Remoulad Eller Grön Salsa main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
10 Minuter
Tillagningstid
35 Minuter
Portioner
6 personer
Remouladsåsen har franskt ursprung. För att tillaga den, gör en färsk majonnäs och tillsätt hackad kapris, gurkor och aromatiska örter. Dess syrliga smak gör den till ett perfekt komplement till Bollito, kungen av vinterrecept.
Oxfilé och Grönsaker Toppade med Remoulad Eller Grön Salsa ingredients
Glutenfri
Allätande

Ingredienser

  • Oxfilé 1.2 kg
  • Morot 3
  • Purjolök 2
  • Selleristjälk 4
  • Potatis 2
  • Lök och 3 kryddnejlikor 1
  • Persilja 2 kvistar
  • Lagerblad 2 blad
  • Grovt salt
  • Peppar
  • Remoulad eller grön salsa

Steg

1. Börja med att tvätta grönsakerna: skala morötter och potatis, ta bort blad från sellerin samt rötter och gröna delar av purjolöken.
2. Häll 3 liter vatten i en gryta och placera den på spisen, tillsätt salt, grönsaker, peppar och örter.
3. Koka upp vatten och koka i ca tio minuter.
4. Tillsätt filén efter att ha knutit den med ett kökssnöre och koka genom att sjuda i 10-15 minuter; köttet ska vara rosa i mitten.
5. Slutligen, servera den skivade oxfilén med hackade grönsaker toppade med sås.