Remouladsåsen har franskt ursprung. För att tillaga den, gör en färsk majonnäs och tillsätt hackad kapris, gurkor och aromatiska örter. Dess syrliga smak gör den till ett perfekt komplement till Bollito, kungen av vinterrecept.
Ingredienser
- Oxfilé 1.2 kg
- Morot 3
- Purjolök 2
- Selleristjälk 4
- Potatis 2
- Lök och 3 kryddnejlikor 1
- Persilja 2 kvistar
- Lagerblad 2 blad
- Grovt salt
- Peppar
- Remoulad eller grön salsa
Steg
1.
Börja med att tvätta grönsakerna: skala morötter och potatis, ta bort blad från sellerin samt rötter och gröna delar av purjolöken.
2.
Häll 3 liter vatten i en gryta och placera den på spisen, tillsätt salt, grönsaker, peppar och örter.
3.
Koka upp vatten och koka i ca tio minuter.
4.
Tillsätt filén efter att ha knutit den med ett kökssnöre och koka genom att sjuda i 10-15 minuter; köttet ska vara rosa i mitten.
5.
Slutligen, servera den skivade oxfilén med hackade grönsaker toppade med sås.