Oxfilé och svamppaj

  • Kopiera länken till urklipp
Oxfilé och svamppaj main image
Förmåga
Medium
Förberedelse
30 Minuter
Tillagningstid
35 Minuter
Portioner
6 personer
Ett typiskt julrecept, tillagad i en Whirlpool-ugn, som du kan dela med din familj och vänner. Dra fördel av Whirlpool Multisense-stektermometer. Du behöver inte oroa dig för tillagningstid och temperatur utan du kan njuta av en stund av välbefinnande.
Oxfilé och svamppaj ingredients
Allätande

Ingredienser

  • Oxfilé 800 g
  • Mixad svamp 300 g
  • Persilja 1 knippe
  • Mjöl 3 tsk
  • Smördeg 400 g
  • Ägg 1
  • Vallmofrön 1 msk
  • Rosa peppar 1 tsk
  • Salt
Oxfilé och svamppaj - video cover

Steg

1. Skär oxfilén i finger tjocka skivor och lägg dem i en skål
2. Tillsätt svampen skuren i klyftor
3. Strö över mjöl, rosépeppar och en nypa salt
2. Oxfilé och svamppaj - step2
3. Oxfilé och svamppaj - step3
4. Tillsätt grovhackad persilja
5. Kavla ut smördegen och klä en ugnsform
6. Häll blandningen av kött och svamp i smördegen
4. Oxfilé och svamppaj - step4
5. Oxfilé och svamppaj - step5
7. Täck ytan med resterande smördeg
8. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön
9. Grädda och sätt in stektermometern i mitten av blandningen
8. Oxfilé och svamppaj - step8
9. Oxfilé och svamppaj - step9
10. Välj kategorin "stek" i de automatiska ugnsfunktionerna, sedan "biff" och "brynningsgrad" (medium). Tillagningstiden och temperaturen beräknas automatiskt.
11. Tryck på Start för att starta tillagningen
12. När den är tillagad, ta bort sonden och ta ut pajen ur ugnen och servera
12. Oxfilé och svamppaj - step12