En elegant tolkning av traditionella "melanzane alla parmigiana", lätt tillagad tack vare Crisp Fry-inställningen. En utsökt aptitretare, utmärkt även på sommaren, eller en smakrik grönsaksrätt som alternativ till kött eller fisk.
Ingredienser
- Aubergine 300 g
- Ströbröd 200 g
- Basilika 2 blad
- Paprikapulver 1 msk
- Ägg 2
- Vetemjöl 50 g
- Körsbärstomater 100 g
- Parmesan 50 g
- Extra virgin olivolja 4 msk
- Salt 1 nypa
- Vitpeppar 1 nypa
Steg
1.
Riv parmesanosten och skär körsbärstomaterna på mitten.
2.
Blanda tomaterna med olja, salt och peppar och tillsätt parmesanosten.
3.
Hacka basilikan och lägg den i en skål med ströbröd och paprika, smaka sedan av med olja, salt och peppar.
4.
Skala auberginnerna och skär dem i ca 1,5 cm tjocka rektanglar.
5.
Doppa rektanglarna i mjöl och sedan i det uppvispade ägget.
6.
Doppa sedan i ströbrödet pch tryck till så att fastnar. Lägg dem sedan på Crispplattan.
7.
Sätt in Crisp-plattan i mikron, välj Crisp Fry och ställ in tillagningstiden på 14 minuter och 30 sekunder.
8.
Servera rykande het med de gräddade körsbärstomaterna och parmesanosten efter att ha värmt upp den i mikrovågsugnen på 750 W i 1 minut.