Panerad aubergine i medelhavsstil

  • Kopiera länken till urklipp
Panerad aubergine i medelhavsstil main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
20 Minuter
Tillagningstid
Chefplus: 9 minut
Supreme: 14,5 minut
Portioner
4 personer
En elegant tolkning av traditionella "melanzane alla parmigiana", lätt tillagad tack vare Crisp Fry-inställningen. En utsökt aptitretare, utmärkt även på sommaren, eller en smakrik grönsaksrätt som alternativ till kött eller fisk.
Panerad aubergine i medelhavsstil ingredients
Vegetarian
Allätande

Ingredienser

  • Aubergine 300 g
  • Ströbröd 200 g
  • Basilika 2 blad
  • Paprikapulver 1 msk
  • Ägg 2
  • Vetemjöl 50 g
  • Körsbärstomater 100 g
  • Parmesan 50 g
  • Extra virgin olivolja 4 msk
  • Salt 1 nypa
  • Vitpeppar 1 nypa

Steg

1. Riv parmesanosten och skär körsbärstomaterna på mitten.
2. Blanda tomaterna med olja, salt och peppar och tillsätt parmesanosten.
3. Hacka basilikan och lägg den i en skål med ströbröd och paprika, smaka sedan av med olja, salt och peppar.
4. Skala auberginnerna och skär dem i ca 1,5 cm tjocka rektanglar.
5. Doppa rektanglarna i mjöl och sedan i det uppvispade ägget.
6. Doppa sedan i ströbrödet pch tryck till så att fastnar. Lägg dem sedan på Crispplattan.
7. Sätt in Crisp-plattan i mikron, välj Crisp Fry och ställ in tillagningstiden på 14 minuter och 30 sekunder.
8. Servera rykande het med de gräddade körsbärstomaterna och parmesanosten efter att ha värmt upp den i mikrovågsugnen på 750 W i 1 minut.