Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl

  • Kopiera länken till urklipp
Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
10 Minuter
Tillagningstid
12 Minuter
Portioner
4 personer
En klassiker från det indonesiska köket som återbesökts och upplysts i medelhavsstil, perfekt för att dela och tillagas utan ansträngning
Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl ingredients
Allätande

Ingredienser

  • Ekologiskt kycklingbröst 400 g
  • Mandelmjöl 100 g
  • Jordnötssmör 2 msk
  • Sojasås 2 msk
  • Schalottenlök 2
  • Lime 1
  • Havssalt
  • Bambuspett 8
  • Solrosolja 4 msk
Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - video cover

Steg

1. Skär kycklingen i långa tunna strimlor
2. Trä upp kycklingstrimlorna på pinnarna
3. Häll mandelmjölet i en skål
1. Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step1
2. Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step2
3. Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step3
4. Tillsätt jordnötssmör och sojasås
5. Finhacka schalottenlöken och tillsätt den i blandningen
6. Använd en sked och täck spetten med mandel- och jordnötsgrädden
4. Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step4
5. Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step5
6. Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step6
7. Lägg spetten på den dedikerade Crisp Fry-plattan
8. Sätt in Crisp Fry-plattan i mikrovågsugnen
9. Ställ in Crisp Fry-funktionen, ange vikten och tryck på Start för att starta tillagningen
7. Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step7
8. Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step8
9. Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step9
10. Vispa under tiden limesaften med oljan och saltet
11. Ta ut spetten när de är tillagade och färdiga
12. Servera med ett stänk havssalt och limesås
10. Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step10
11. Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step11
12. Panerad kycklingsatay med glutenfritt mandelmjöl - step12