En klassiker från det indonesiska köket som återbesökts och upplysts i medelhavsstil, perfekt för att dela och tillagas utan ansträngning
Ingredienser
- Ekologiskt kycklingbröst 400 g
- Mandelmjöl 100 g
- Jordnötssmör 2 msk
- Sojasås 2 msk
- Schalottenlök 2
- Lime 1
- Havssalt
- Bambuspett 8
- Solrosolja 4 msk
Steg
1.
Skär kycklingen i långa tunna strimlor
2.
Trä upp kycklingstrimlorna på pinnarna
3.
Häll mandelmjölet i en skål
1.
2.
3.
4.
Tillsätt jordnötssmör och sojasås
5.
Finhacka schalottenlöken och tillsätt den i blandningen
6.
Använd en sked och täck spetten med mandel- och jordnötsgrädden
4.
5.
6.
7.
Lägg spetten på den dedikerade Crisp Fry-plattan
8.
Sätt in Crisp Fry-plattan i mikrovågsugnen
9.
Ställ in Crisp Fry-funktionen, ange vikten och tryck på Start för att starta tillagningen
7.
8.
9.
10.
Vispa under tiden limesaften med oljan och saltet
11.
Ta ut spetten när de är tillagade och färdiga
12.
Servera med ett stänk havssalt och limesås
10.
11.
12.