Här kombineras japansk tradition och italiensk mat i tempura, den krispiga paneringen med japanskt ursprung. Denna tolkning lyfter de båda gastronomiska kulturerna i en ovanlig kombination.
Ingredienser
- Stora räkor 12
- Zucchiniblommor 12
- Ägg 1 äggula
- Durumvetemjöl 80 g
- Vatten 80 g
- Iskuber efter smak
- Jordnötsolja att steka i
- Salt efter smak
Steg
1.
Vispa äggulan med en visp, tillsätt vattnet omväxlande med mjölet tills blandningen är slät.
2.
Ställ smeten i kylen i minst en halvtimme.
3.
Rengör räksvansarna, tvätta dem och ta bort den svarta tråden. Rengör zucchiniblommorna, ta bort stjälken och linda dem runt räksvansarna, fäst dem med ett långt träspett.
4.
Ställ grytan på spisen, tillsätt jordnötsolja och låt den bli varm (180°).
5.
Tillsätt isbitarna i smeten, doppa räkorna i dem och lägg dem i den heta oljan, några i taget tills de är gyllene.
6.
Häll av dem på absorberande papper och servera tillsammans med sojasås efter önskemål.