Ramekin med ägg, Svamp och Zucchini

  • Kopiera länken till urklipp
Ramekin med ägg, Svamp och Zucchini main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
10 Minuter
Tillagningstid
15 Minuter
Portioner
4 personer
Ramekin är en liten ugnsfast skål inspirerad av den franska cocotten. Denna typ av tillagning gör det möjligt att hålla en konstant temperatur och en jämn spridning av värmen som förstärker smaken av äggen, svampen och zucchinin.
Ramekin med ägg, Svamp och Zucchini ingredients
Glutenfri
Vegetarian
Allätande

Ingredienser

  • Ägg 4
  • Svamp 300 g
  • Små zucchini 2
  • Schalottenlök 1
  • Persilja och basilika några blad

Steg

1. Rensa och skiva svampen; skär zucchinin i små kuber; skala och hacka salladslöken.
2. Sätt en kastrull på spisen med EVO och den hackade salladslöken och låt det svettas; Tillsätt svampen och zucchinin och koka på hög låga i ett par minuter tills de är bruna; tillsätt salt och peppar, ta bort från spisen och ringla över de tidigare beredda örterna.
3. Fördela grönsakerna i de små pannorna smorda med smör; tillsätt emmentalerosten skuren i små bitar och ett ägg till varje gryta.
4. Koka på spisen vid medeltemperatur i 8-10 minuter.
5. Servera varm i grytan.