Rhum babas med mintsmak

  • Kopiera länken till urklipp
Rhum babas med mintsmak main image
Förmåga
Medium
Förberedelse
45 Minuter
Tillagningstid
Chefplus: 20 minut
Supreme: 20 minut
Portioner
4 personer
Vem blir inte frestad av en Rhum Baba? Tillräckligt mjuk för att hålla sig saftig efter att ha doppats i en aromatisk sirap, som är nyckeln till detta recept.
Rhum babas med mintsmak ingredients
Vegetarian
Allätande

Ingredienser

  • Mjöl 125 g
  • Smör 50 g
  • Ägg 2
  • Äggulor 1
  • Mjölk 15 ml
  • Strösocker 15 g
  • Bagerijäst 15 g
  • Salt en nypa
  • Basilika 30 g
  • Mynta 30 g
  • Vatten 500 ml
  • Rörsocker 250 g
  • Citron 1
  • Rom 250 ml
  • Timjan 15 g

Steg

1. Lägg mjöl och jäst i mixern och blanda.
2. Blanda mjölk, ägg och äggula i en skål, rör om väl.
3. Tillsätt socker och salt och blanda.
4. Häll i äggblandningen med mjölet och knåda i mixern.
5. Tillsätt det rumstempererade smöret i degen.
6. Lägg över degen i en konditoripåse och häll i smörformar, fyll dem upp till ca 1 cm från kanten.
7. Låt jäsa i en halvtimme på en varm plats eller i ugnen genom att välja jäsläge vid 30°C.
8. Under tiden förbereder du en sirap i ångkokarens nedre korg genom att tillsätta lite vatten, värmt i mikrovågsugnen på 750 W i 4 min, 250 g socker, rom, basilika, mynta, timjan och citronskal. Låt dra och täck med lock.
9. När de har jäst, lägg formarna med degen på en keramisk plåt lämplig för bakning.
10. Sätt plattan med formarna i mikron, välj ventilerad tillagning och ställ in temperaturen på 180°C i 20 min.
11. När de är kokta, ta rombabaen ur formarna och doppa i sirapen.
12. När de har absorberat sirapen, arrangera dem på tallrikar och garnera med mjukt färgade ätbara blommor.