Vem blir inte frestad av en Rhum Baba? Tillräckligt mjuk för att hålla sig saftig efter att ha doppats i en aromatisk sirap, som är nyckeln till detta recept.
Ingredienser
- Mjöl 125 g
- Smör 50 g
- Ägg 2
- Äggulor 1
- Mjölk 15 ml
- Strösocker 15 g
- Bagerijäst 15 g
- Salt en nypa
- Basilika 30 g
- Mynta 30 g
- Vatten 500 ml
- Rörsocker 250 g
- Citron 1
- Rom 250 ml
- Timjan 15 g
Steg
1.
Lägg mjöl och jäst i mixern och blanda.
2.
Blanda mjölk, ägg och äggula i en skål, rör om väl.
3.
Tillsätt socker och salt och blanda.
4.
Häll i äggblandningen med mjölet och knåda i mixern.
5.
Tillsätt det rumstempererade smöret i degen.
6.
Lägg över degen i en konditoripåse och häll i smörformar, fyll dem upp till ca 1 cm från kanten.
7.
Låt jäsa i en halvtimme på en varm plats eller i ugnen genom att välja jäsläge vid 30°C.
8.
Under tiden förbereder du en sirap i ångkokarens nedre korg genom att tillsätta lite vatten, värmt i mikrovågsugnen på 750 W i 4 min, 250 g socker, rom, basilika, mynta, timjan och citronskal. Låt dra och täck med lock.
9.
När de har jäst, lägg formarna med degen på en keramisk plåt lämplig för bakning.
10.
Sätt plattan med formarna i mikron, välj ventilerad tillagning och ställ in temperaturen på 180°C i 20 min.
11.
När de är kokta, ta rombabaen ur formarna och doppa i sirapen.
12.
När de har absorberat sirapen, arrangera dem på tallrikar och garnera med mjukt färgade ätbara blommor.