Säsongens grönsaksmosaik

  • Kopiera länken till urklipp
Säsongens grönsaksmosaik main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
25 Minuter
Tillagningstid
Chefplus: 7 minut
Supreme: 6 minut
Portioner
4 personer
En helt grön rätt, med många olika aromer och en smaksättning med Champagnevinäger och aromatiska örter.
Säsongens grönsaksmosaik ingredients
Glutenfri
Vegansk
Allätande

Ingredienser

  • Gröna bönor 50 g
  • Friggitelli (söt italiensk paprika) 50 g
  • Mangoldblad 4
  • Zucchini med blommor 100 g
  • Zucchiniblommor 4
  • Champagnevinäger 20 ml
  • Persilja 20 g

Steg

1. Skär zucchini i bitar, på längden och blommotiv.
2. Lägg olja, kryddor, champagnevinäger, salt och peppar i mixern.
3. Mixa i 2 minuter och sila blandningen till en slät, sammetslen sås.
4. Skiva Friggitelli-peppar och halvera haricots verts på längden.
5. Fyll botten av ångkokaren med vatten till angiven nivå, sätt i korgen och lägg alla hackade grönsaker i den. Täck sedan med lock.
6. Placera ångskålen i mikrovågsugnen, välj ångfunktionen och ställ in tillagningstiden på 6 minuter.
7. Lägg grönsakerna på tallriken och gör en liten hög, krydda med oljan och kryddblandningen och garnera med ätbara blommor.