Saffranskladdkaka med kardemummagrädde

  • Kopiera länken till urklipp
Saffranskladdkaka med kardemummagrädde main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
10 Minuter
Tillagningstid
6 Minuter
Portioner
12 personer
I det här receptet kombineras två av våra favoriter: saffran och kladdkaka. Det bästa av allt? Kakan är klar på 10 minuter och du bakar den i en mikrovågsugn! Vår ambassadör Mattias Larsson bakar en saffranskladdkaka som är perfekt till adventsfikat eller som en härlig dessert under julen.
Saffranskladdkaka med kardemummagrädde ingredients
Vegetarian
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Smör 185 g
  • Saffran ½ g
  • Vit choklad 300 g
  • Ägg 5
  • Strösocker 1 ½ dl
  • Vetemjöl 3 ¾ dl
  • Salt 1 krm
  • Flagad mandel 1 dl
  • Smör och ströbröd
  • Vispgrädde 2-3 dl
  • Mortlade kardemummakärnor 2 tsk

Steg

1. Koka upp smör och saffran i en kastrull.
2. Hacka vit choklad och lägg ner i smöret. Rör om tills chokladen smält.
3. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med sockret. Blanda ner saffranssmöret i äggvispet och rör sedan ner mjölet och saltet.
3. Saffranskladdkaka med kardemummagrädde - step3
4. Smörj och bröa en crisppanna, ca 30 cm i diameter.
5. Häll smeten i formen. Strö över mandelflagor. Crispa kakan på mikrons crispfunktion i 6 minuter.
6. Lättvispa grädden med kardemumman. Servera grädden till den nybakade kakan.
5. Saffranskladdkaka med kardemummagrädde - step5
6. Saffranskladdkaka med kardemummagrädde - step6