Snabb Fisksoppa

  • Kopiera länken till urklipp
Snabb Fisksoppa main image
Förmåga
Medium
Förberedelse
15 Minuter
Tillagningstid
0 Minuter
Portioner
6 personer
Lyckligtvis hör skaldjur inte bara till sommaren. I den här snabba soppan hittar du räkor, babybläckfisk, drakhuvudfisk, knot och calamari. Vad saknas? En tjock skiva rostat bröd att doppa i den läckra varma soppan.
Snabb Fisksoppa ingredients
Glutenfri
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Färsk blandad fisk (exempelvis röd fisk, knot, bläckfisk, räkor) 1,5 kg
  • Saffran 1/2 påse
  • Selleri 1 stjälk
  • Morot Halv
  • Purjolök 1 liten
  • Fänkål 1 bit
  • Mogna och fasta tomater 4
  • Persilja 1 litet knippe
  • Extra virgin olivolja 2 msk
  • Vitt vin 1 glas
  • Salt och peppar efter smak

Steg

1. Rengör bläckfisken dela upp dem i två delar. Skala räksvansarna, tvätta dem och lägg dem åt sidan. Filéa fisken och skär dem i skivor.
2. Skala och kärna ur tomater och hacka fruktköttet. Rensa och tärna selleri, purjolök, morot och fänkål.
3. Ställ grytan på spisen med 1 liter vatten, vin och salt, tomater och tärnade grönsaker.
4. Koka nu upp och tillsätt sedan bläckfisk, fiskbiffar, räkor och saffran.
5. Sjud i 15 minuter.
6. Dags att ta av från värmen, strö över hackad persilja, lite mald peppar och ringla över olja.
7. Servera varm tillsammans med skivor rostat bröd, om så önskas.