Lyckligtvis hör skaldjur inte bara till sommaren. I den här snabba soppan hittar du räkor, babybläckfisk, drakhuvudfisk, knot och calamari. Vad saknas? En tjock skiva rostat bröd att doppa i den läckra varma soppan.
Ingredienser
- Färsk blandad fisk (exempelvis röd fisk, knot, bläckfisk, räkor) 1,5 kg
- Saffran 1/2 påse
- Selleri 1 stjälk
- Morot Halv
- Purjolök 1 liten
- Fänkål 1 bit
- Mogna och fasta tomater 4
- Persilja 1 litet knippe
- Extra virgin olivolja 2 msk
- Vitt vin 1 glas
- Salt och peppar efter smak
Steg
1.
Rengör bläckfisken dela upp dem i två delar. Skala räksvansarna, tvätta dem och lägg dem åt sidan. Filéa fisken och skär dem i skivor.
2.
Skala och kärna ur tomater och hacka fruktköttet.
Rensa och tärna selleri, purjolök, morot och fänkål.
3.
Ställ grytan på spisen med 1 liter vatten, vin och salt, tomater och tärnade grönsaker.
4.
Koka nu upp och tillsätt sedan bläckfisk, fiskbiffar, räkor och saffran.
5.
Sjud i 15 minuter.
6.
Dags att ta av från värmen, strö över hackad persilja, lite mald peppar och ringla över olja.
7.
Servera varm tillsammans med skivor rostat bröd, om så önskas.