Sötsyrlig Zucchini med Pinjenötter, Mynta och Torkade Tomater

  • Kopiera länken till urklipp
Sötsyrlig Zucchini med Pinjenötter, Mynta och Torkade Tomater main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
5 Minuter
Tillagningstid
35 Minuter
Portioner
4 personer
En huvudrätt som är snabb att tillaga, perfekt att förvara i kylen och servera ljummen. Kombinationen av socker och vinäger ger inte bara den behagliga sötsyrliga smaken, den hjälper även maten att hålla längre.
Sötsyrlig Zucchini med Pinjenötter, Mynta och Torkade Tomater ingredients
Glutenfri
Vegetarian
Allätande

Ingredienser

  • Mellanstora zucchini 6
  • Torkade tomater 6
  • Pinjenötter 50 g
  • Mynta några blad
  • Smör En klick
  • Extra virgin olivolja 2 msk
  • Salt och peppar efter smak
  • Vinäger Halvt glas
  • Socker 2 msk

Steg

1. Tvätta zucchinierna, ta bort ändarna och skär dem i stavar.
2. Sätt på hällen.
3. Lägg smöret och oljan, vitlöksklyftan och hälften av den hackade myntan med en kniv: låt det smaka i några minuter och tillsätt sedan pinjenötter och zucchini.
4. Tillaga på medelvärme utan lock, rör om ofta i cirka 20 minuter, tillsätt salt, peppar och de tärnade torkade tomaterna.
5. Blanda sockret med vinägern och häll det över zucchinierna: låt det avdunsta och fortsätt koka i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt om det behövs och servera ljummen.