Svamp- och saffransrisotto

  • Kopiera länken till urklipp
Svamp- och saffransrisotto main image
Förmåga
Medium
Förberedelse
30 Minuter
Tillagningstid
27 Minuter
Portioner
4 personer
Varför välja mellan en svamp- och en saffransrisotto? Det är enkelt att kombinera smakerna från dessa båda underbara, klassiska rätter i ett recept som kommer att tillfredställa även de mest förfinade smaklökarna.
Svamp- och saffransrisotto ingredients
Glutenfri
Vegetarian
Allätande

Ingredienser

  • Hackad lök 1 liten
  • Vitlöksklyfta 1 krossad
  • Smör 25 g
  • Svamp 30 g torkad
  • Saffran 1 portonspåse
  • Ris 350 g
  • Torrt vitt vin 100 ml
  • Riven ost 50 g
  • Kokande buljong - buljongen kan värmas i ett mikrovågssäkert kärl i 5-6 minuter. 700 ml

Steg

1. Blötlägg svampen i varmt (ej kokande) vatten tills svampen är mjuk. Häll av allt överskottsvatten. Hacka svampen grovt och blanda med den hackade löken, vitlök  och smöret i ett mikrovågssäkert kärl.  Täck och placera i mikrovågsugnen i 4 minuter på 750 W. Rör om en gång efter halva tiden.
2. Tillsätt riset och vinet, rör om och placera i mikrovågsugnen utan lock i 3 minuter på 750 W.
3. Häll i den kokande buljongen och saffranet. Rör om, täck och laga i 6-7 minuter på 750 W. Rör försiktigt om i blandningen igen och fortsätt laga i 7-8 minuter på 750W.
4. Tag ut ur mikrovågsugnen, tillsätt den rivna osten och rör väl. Krydda efter behag och låt stå i några minuter innan servering.