Svampsoppa

  • Kopiera länken till urklipp
Svampsoppa main image
Förmåga
Medium
Förberedelse
30 Minuter
Tillagningstid
22 Minuter
Portioner
4 personer
Vad kan vara bättre än en krämig soppa att värma sig med under vintern? Den delikata soppan förstärks av svampens intensiva smaker. Den här rätten är en garanterad succé.
Svampsoppa ingredients
Vegetarian
Allätande

Ingredienser

  • Rengjord och skivad svamp 250 g
  • Smör eller margarin 30 g
  • Fint skivad lök 1 liten
  • Mjöl 1 ½ matsked
  • Mjölk 250 ml
  • Grönsaksbuljong 500 g
  • Salt och peppar en nypa

Steg

1. Smält smöret i 1-2 minuter på 350 W i ett mikrovågssäkert kärl.
2. Tillsätt svamp och lök. Laga i 8-10 minuter på 750 W. Rör om efter halva tiden. Tillsätt mjölet och rör om.
3. Tillsätt buljongen gradvis under omrörning.
4. Placera fatet i mikrovågsugnen och tillaga i 6-7 minuter på 750 W. Rör om två gånger under tillagningen. Tillsätt sedan mjölken och rör om. Laga i 3-4 minuter på 750 W. Blanda väl. Tillsätt salt och peppar eller sojasås efter behag och servera.
5. För det där lilla extra: garnera med färsk, hackad persilja och servera med rostat bröd.