Tonfiskstek med Timjan, Pumpa och Solrosfrön

  • Kopiera länken till urklipp
Tonfiskstek med Timjan, Pumpa och Solrosfrön main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
8 Minuter
Tillagningstid
10 Minuter
Portioner
4 personer
En rätt tillägnad dig som älskar att arbeta med kvalitetsingredienser i köket och som alltid letar efter recept som förhöjer dem utan att ta över deras smak. I detta recept är tonfisk fortfarande i centrum, medan en blandning av grovhackade frön och kryddor bidrar till att lyfta smaken.
Tonfiskstek med Timjan, Pumpa och Solrosfrön ingredients
Glutenfri
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Tonfisk 1 400 g filé
  • Timjan några kvistar
  • Pumpafrön 30 g
  • Solrosfrön 30 g
  • Extra virgin olivolja 2 msk
  • Salt och peppar efter smak

Steg

1. Dela tonfisken i 4 cm tjocka skivor, pensla dem med olja och strö över timjan, salt och peppar.
2. Grovhacka pumpan och solrosfröna.
3. Varva tonfiskbiffarna med fröna.
4. Placera plattan på hällen.
5. Låt det värmas upp.
6. Lägg tonfisken ovanpå och bryn den i 3 minuter, vänd den på alla sidor.
7. Servera den skuren i skivor med grönsaker