Tvåfärgad chokladmousse gjord med Whirlpool i100 induktionshäll

  • Kopiera länken till urklipp
Tvåfärgad chokladmousse gjord med Whirlpool i100 induktionshäll main image
Förmåga
Medium
Förberedelse
75 Minuter
Tillagningstid
20 Minuter
Portioner
4 personer
Ett recept baserat på choklad, en ingrediens som gynnar kropp och själ. Chokladens kraft ger ditt välbefinnande en naturlig boost. Upplev och dela chokladens positiva inflytande.
Tvåfärgad chokladmousse gjord med Whirlpool i100 induktionshäll ingredients
Glutenfri
Vegetarian
Allätande

Ingredienser

  • Mörk chokladkaka 100 g
  • Vit chokladkaka 100 g
  • Färsk vispad grädde 200 ml
  • Strösocker 30 g
  • Apelsinzest 1
  • Saffran 1 påse
  • Saffranspistiller att dekorera 8 st
Tvåfärgad chokladmousse gjord med Whirlpool i100 induktionshäll - video cover

Steg

1. Slå på Whirlpool-induktionshällen, tryck sedan på knappen "6TH SENSE" och välj funktionen "Melt" på displayen
2. Placera en kastrull på hällen och starta funktionen genom att trycka på "OK"
3. Lägg den mörka chokladkakan i pannan och låt den smälta helt
1. Tvåfärgad chokladmousse gjord med Whirlpool i100 induktionshäll - step1
2. Tvåfärgad chokladmousse gjord med Whirlpool i100 induktionshäll - step2
3. Tvåfärgad chokladmousse gjord med Whirlpool i100 induktionshäll - step3
4. Upprepa metoden med den vita chokladkakan
5. Vispa grädden med sockret i en skål tills den är fluffig och ställ åt sidan
6. Lägg den mörka chokladen i en skål, tillsätt hälften av den vispade grädden och blanda försiktigt
4. Tvåfärgad chokladmousse gjord med Whirlpool i100 induktionshäll - step4
5. Tvåfärgad chokladmousse gjord med Whirlpool i100 induktionshäll - step5
6. Tvåfärgad chokladmousse gjord med Whirlpool i100 induktionshäll - step6
7. I en andra skål, lägg den vita chokladen, tillsätt resten av den vispade grädden och blanda försiktigt
8. Tillsätt det rivna apelsinskalet i den mörka chokladen
9. Tillsätt saffran till den vita chokladen och blanda väl
7. Tvåfärgad chokladmousse gjord med Whirlpool i100 induktionshäll - step7
10. Häll upp den mörka chokladmoussen i glas och täck med den vita chokladmoussen
11. Garnera med en snurra apelsinskal och saffranspistiller
12. Ställ in i kylen minst en timme innan servering